Fractievoorzitter | Raadslid

Hay Janssen

Economie, Sport, Euregio, Wonen en Wijken

Sinds 1985 ben ik lid van de PvdA en 17 jaar ben ik nu lid van de Venlose gemeenteraad.
In het dagelijks leven werk ik  als contractmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf.
Als raadslid houd ik mij onder meer bezig met financiën en bedrijfsvoering. Ik ben fractievoorzitter en zit de raadscommissie “De Grens” voor.
Tijdens mijn raadslidmaatschap heb ik aan verschillende werkgroepen deelgenomen en functies vervuld. Zo ben ik lid geweest van de rekenkamer, was ik plaatsvervangend voorzitter van de raad en ben ik commissievoorzitter geweest bij de voorbereiding van de fusie tussen de gemeenten Venlo en Arcen en Velden.

Voordat ik actief werd voor de PvdA was ik secretaris van het wijkoverleg in Blerick, bestuurslid van de KNVB Zuid II als ook SVB. Bij SVB was ik tevens leider van diverse elftallen.

Wat zijn mijn ambities als raadslid?
Als echt Blerickenaar geboren in 1956  wil ik dat Venlo een plezierige stad is om te wonen en te werken. Een veilige stad en een sociale stad, voor alle Venlonaren. Dat kan ik niet alleen. Dat moet met de inwoners van Venlo. Ook in de politiek moeten we daarvoor samenwerken, binnen de coalitie, met het college en met de hele raad. Belangrijk is dat we als stadsbestuur in staat zijn met organisaties en individuele inwoners van Venlo dit te bereiken.
Ik sta voor sociale rechtvaardigheid. Ik wil me vooral inzetten voor een sociale samenleving waar niemand buiten de boot hoeft te vallen.