Raadslid | Vice Fractievoorzitter

Mohamed Addarrazi

Zorg, Sociale Zaken, Sport, Leefbaarheid en WIjkontwikkeling

“Ik ben gehuwd en  vader van twee kinderen Rayan en Lara. Ik heb mijn roots liggen in Marokko, maar voel me een echte Venlonaar. Al op jonge leeftijd ben ik betrokken binnen het sociaal maatschappelijk terrein en heb altijd een bijdrage geleverd aan onze mooie stad.

De Politiek heeft altijd een rol in mijn leven gespeeld. Al jaren ondersteun ik de partij waar nodig is.

Van 2007 tot 2011 ben ik statenlid geweest voor de Partij Van de Arbeid. Een mooie periode waar ik veel geleerd heb over het functioneren binnen de politieke arena. Samenwerken, verbindingen leggen, concessie doen, partij-idealen uitdragen en debatteren zijn vaardigheden die ik me eigen heb gemaakt.

Ik heb een persoonlijkheid waarmee ik mensen kan motiveren en binden voor een gemeenschappelijk doel. Ik ben creatief en neem graag het initiatief om het beoogde doel te bereiken.

Door mijn betrokkenheid binnen de Venlose samenleving heb ik een enorm netwerk opgebouwd en veel kennis opgedaan op de terreinen: zorg en welzijn, arbeid, onderwijs en veiligheid.

Al op jonge leeftijd ben ik sociaal betrokken. Ik werk in het dagelijks leven als maatschappelijk werker en eerder ook als jongerenwerker bij welzijnsstichting Wel.Kom. Ik ben opgegroeid in Blerick, maar woon nu met veel plezier met mijn vrouw en twee kinderen in Venlo-Zuid. Hier ben ik in de buurt onder andere actief als bestuurslid bij speeltuin ’t Hagerweike. Daarnaast ben ik vrijwillig actief als voetbaltrainer en vertrouwenspersoon bij voetbalclub Venlose Boys.

In het verleden was ik medeoprichter en voorzitter van twee zelforganisaties om mensen van Marokkaanse afkomst te helpen  op verschillende maatschappelijke gebieden. Ook ben ik vrijwillig actief geweest bij de stichting die het openbaar basisonderwijs in Venlo regelt. Mijn kennis en interesse zit in de volle breedte, maar vooral in zorg en welzijn, arbeid, onderwijs en veiligheid. Daar ligt mijn passie.”