Vera Tax bij 650 jaar Krefeld van SPD

14 juni 2023

 

Europarlementariërs Vera Tax (PvdA) en Petra Kammerevert (SPD) in Krefeld

 

650 jaar Krefeld: wederzijdse afhankelijkheid

 

De beide Europarlementariërs waren op 3 juni uitgenodigd om samen te spreken op een politieke meeting in Krefeld. Deze werd geleid door SPD-raadslid Maxi Leuchters. Zij onderstreepte de historische band tussen Venlo en Krefeld die honderden jaren teruggaat, met de ligging aan een rivier als belangrijke overeenkomst.

 

Vera vertelde over haar werk als Europarlementariër met vervoer, luchtkwaliteit en vrouwenrechten in haar portefeuille. Ze onderstreepte ook het belang van Europa voor de lokale politiek.

 

Petra gaf aan dat haar portefeuille meer op cultuur en onderwijs gericht is. Vooral het Erasmus internationaliseringsprogramma houdt haar veel bezig, met laatst veel succes door de verdubbeling van het budget hiervoor. Vele Krefeldenaren en Venlonaren hebben hiervan ook mogen profiteren. Het beroepsonderwijs krijgt hierbij in de toekomst extra aandacht. Uitwisseling van ideeën en ervaring is essentieel voor beide steden.

 

Vera pleitte ook voor een meer humaan asielbeleid in heel Europa. Het is een illusie te denken dat de toestroom in de toekomst kleiner zal worden. Petra gaf aan dat Europa meer is dan een economisch samenwerkingsverband. Ook gedeelde waarden kenmerken de Europese Unie. De rechtsstaat moet constant bewaakt worden, ook in het Europees Parlement en ook nadat campagnes zijn beëindigd.

 

Verder kwamen nog thema’s als benoemingen, lobbyisme en belastingmoraal aan de orde in de levendige slotdiscussie.