Bep Holla neemt afscheid

29 maart 2022

Men zegt wel eens, aan al het goede komt een eind. Het moment is nu daar, Bep vertrekt na jarenlange trouwe dienst in onze gemeenteraad om te gaan genieten van een welverdiend raadspensioen. Een groot mens, sociaal bewogen en gewaardeerd collega-raadslid.

Bep is iemand die, wanneer je er bij haar het spreekwoordelijke kwartje ingooit, vervolgens makkelijk het gevraagde levert. Een zee van wapenfeiten rond het sociaal domein en een schat aan kennis over alles wat met zorg te maken heeft. Dit komt door de enorme dossierkennis, werkervaring en haar sociale hart. Met dat sociale hart heeft ze bijna haar hele leven lang omgekeken naar hen die het minder hebben door ziekte, handicap, werkloosheid of een zeer laag inkomen. Bijna een halve eeuw stond ze als raadslid voor de mensen klaar. Maar niet alleen in de raad. Ze deed dat in haar reguliere werk en ook nog als vrijwilliger in het maatschappelijke veld en als dat allemaal nog niet genoeg is was ze ook nog met veel passie de ombudsvrouw die mensen bijstond die het heel zwaar hadden. Ze haalde fondsen binnen om mensen ook daadwerkelijk een zetje te geven voor een menswaardig bestaan. En, niet geheel onbelangrijk, was ze ook nog eens moeder, echtgenoot en later ook nog eens oma.

We moeten het voortaan doen zonder haar kennis en kijk op de samenleving. De Venlose raad verliest een kloppend en sociaal hart. De fractie verliest een lid dat te allen tijde volhardde als het ging om de mensen die het zwaar hadden. Wij danken haar voor alles wat ze de afgelopen halve eeuw de mensen van Venlo heeft gegeven. Bep, geniet nog lang van het leven en kom nog eens langs!

PvdA-Venlo