1 mei viering: jubilarissen en internationale solidariteit

24 april 2023

Op de dag van de arbeid, 1 mei, is PvdA -Venlo zoals gewoonlijk actief om de sociaaldemocratie in Venlo uit te dragen. Ditmaal gaat het met huldiging van de jubilarissen en met bezoeken aan de vluchtelingen en asielzoekers in Venlo.

In de ochtend worden vier jubilarissen, twee 50 en twee 25 jaar lid,  thuis bezocht en krijgen zij een speldje als onderscheiding voor trouw lidmaatschap. Wie het betreft komt later op de website. Dit om de verrassing te bewaren.

Activiteit 1: 1 mei 14.00 tot 16.00 uur: Europarlementariër Vera Tax, wethouder Erwin Boom, fractievoorzitter Hay Janssen, fractielid Hay Vercoulen en afdelingsvoorzitter Jan Leunissen bezoeken 210 opgevangen Oekraïense vluchtelingen in De Beerendonck. Het gesprek gaat over de oorlog in Oekraïne, opvang in Nederland, dagbesteding en werk, toetreding tot EU, beheer door vrijwilligers en professionals etcetera.
Activiteit 2: wethouder Erwin Boom, fractievoorzitter Hay Janssen,  burgerraadslid Davy van Aarssen, bestuurslid Twan Borghouts, rolmodel en lid Nadya Abou Salman en afdelingsvoorzitter Jan Leunissen bezoeken op 1 mei tussen 19.00 en 21.00 uur 45 asielzoekers op de locatie Emmastraat. Ervaringen tijdens vlucht, opvang in Nederland, dagbesteding en kijk op de toekomst zijn gespreksthema’s.