1 mei : Dag van de Arbeid

1 mei 2018

Een dag die herinnert aan de strijd voor goede arbeid voor iedereen.

Om 1 mei te gedenken, bezochten een aantal leden van de PvdA afdeling Venlo vandaag diverse Huizen van de Wijk in Belfeld, Tegelen, Blerick, Venlo-Noord en Venlo-Oost en ook enkele locaties van KanDoen in De Vossener en Venlo-Oost. De toegewijde werkers werden getrakteerd op wat lekkers voor bij de koffie en de welbekende roos.  Wij proefden dat vele mensen op deze locaties in hun sas waren met hun werk en zich ook thuis voelen op de locatie waar zij werken.

Arbeid moet lonen. Arbeid dient ook bij te dragen aan zelfrespect. Arbeidsomstandigheden moeten menswaardig zijn. Veel verbeteringen zijn er in het verleden al bereikt. Veel moet er ook nog bereikt worden. Denk maar eens aan de recente stakingen in het onderwijs en de staking van gisteren en vandaag in het openbaar vervoer. Stakingen die niet alleen om geld gaan, maar zeker ook over fatsoenlijke arbeidsomstandigheden.

Wij genoten van onze trip. Hopelijk genoten de werkers die wij bezochten ook van de terechte aandacht die zij verdienen en kregen.