Nieuws

Preventief fouilleren is slechts korte termijn oplossing

6 november 2017

De politie gaat In de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen preventief fouilleren. Het preventief fouilleren is op korte termijn wellicht een oplossing om enige rust in de wijken te creƫren. Het wordt echter de hoogste tijd dat het college in het Vastenavondkamp aan de slag gaat, zoals de raad via een motie heeft opgedragen. Een aantal zaken kunnen snel gerealiseerd worden.

Aanpassingen van wegen die nu als racebaan gebruikt worden, speelvoorzieningen voor jeugd verbeteren, afspraken met het Muspelheim ten behoeve van de jeugd, extra steun voor basisscholen, inzetten van sfeerkeepers om de jeugd te helpen stappen in de goede richting te zetten en een hardere taal naar woningcorporaties om niet meer te investeren in dure huurwoningen voor de happy few, maar voldoende betaalbare huurwoningen en een betere spreiding over de gemeente.

Reacties zijn gesloten.